150Kroner.no

evenes lufthavn

Leiebil Evenes – Harstad/Narvik Lufthavn

Evenes, vertskommune for den felles flyplassen for Harstad og Narvik, er et ypperlig utgangspunkt for reiser i nordre Nordland og Sør-Troms. Herfra er det kort vei til fantastiske naturopplevelser i Lofoten og Vesterålen! 

Innholdsfortegnelse

Bilutleie Evenes - Harstad/Narvik Lufthavn

På flyplassen finnes det flere leiebiltilbydere – Sixt, Europcar, Avis, Hertz og Budget, i tillegg er det gode bussforbindelser til både Harstad (ca. 50 minutter) og Narvik (ca. 75 minutter) hvor du også kan leie bil. 

Bruk vår søkefunksjon for å finne den perfekte leiebilen for deg: 

Reisemål fra Evenes

Vesterålen

Fra Evenes er det knappe 2 timers kjøring til Sortland, og omtrent 2 timer og 20 minutter til Stokmarknes, de to største tettstedene i Vesterålen. Vesterålen er et fantastisk flott område med en spesiell natur hvor mange flotte opplevelser venter. Fra lokale matopplevelser til hvalsafari og nordlys, Vesterålen har det meste! For flere tips og lenker til opplevelser, se VisitVesteralen.com


Lofoten

Lofoten er kanskje Norges mest spektakulære naturområde, høye fjell omkranser små fiskevær på store og små øyer – og på utsiden storhavet. I Lofoten finner du aktiviteter for alle – fra fjellturer og klatring, til matopplevelser og båtturer. Med overnatting i rorbu, hotell eller hytte kommer du tett på havet, naturen og folkelivet. 

Svolværgeita med Svolvær i bakgrunnen
Svolværgeita med Svolvær i bakgrunnen

Fra Evenes er det omtrent 2 timer og 35 minutter til Svolvær, det største tettstedet i Lofoten. Videre til Å i Lofoten, ytterst på Moskenesøya – den største av de store øyene i Lofoten – er det 2 timer og 20 minutter. Herfra kan du reise videre med båt til Værøy og Røst eller til Bodø på fastlandet. 


Narvik-området

Med bil er det bare omtrent 55 minutter fra Evenes til Narvik, her finner du alle fasiliteter du forventer fra en by med rundt 20.000 innbyggere. På tross av at byen var arena for tyskernes første nederlag under andre verdenskrig under Slaget om Narvik er mye av byens gamle bebyggelse bevart. Her finner du sjarmerende trehus, klassisk industri og Norges nordligste jernbane. Men det virkelig spesielle med byen finner du utenfor bykjernen, like over byen ligger fjellheisen som tar deg opp til et utkikkspunkt 650 meter over havet. Utover den spektakulære utsikten byr fjellet på restaurant og alpint løyper som er kandidat til å være vertskap for alpint-VM 2027. Litt lengre utenfor byen finner du de gamle rallarvegene fra tiden da jernbanen fra Sverige ble bygget. Disse utgjør et flott utgangspunkt for de som ønsker å utforske fjellene og fiskevannene i området. 


Harstad-området

Harstad er knappe 45 minutter unna Evenes med bil. Byen bærer preg av gammel velstand og byr på et sjarmerende sentrum med små, uavhengige butikker og koselige cafeer. Like utenfor bykjernen finner du Trondenes – et historisk område i regionen. Her ligger Trondenes Kirke, verdens nordligste steinkirke fra middelalderen, like ved finner du Sør-Troms museum og litt forbi kirka finner du Trondenes Leir og Adolfkanonen – en enorm kanon fra andre verdenskrig som kan besøkes med guide. Anbefaler å ta turen til fots langs havet fra Harstad Mekaniske Verksted i sentrum og ut til Trondenes. Stien langs sjøen går på svaberg og trebroer direkte til museet og tar en knapp halvtime. 


Sør-Troms

Fra Evenes kan du også ta turen nordover til indre Sør-Troms og kommunene Gratangen, Lavangen, Salangen og Bardu. Her finner du sjarmerende småsteder, variert landskap og spennende turmuligheter. Særlig på sommeren er det mye aktivitet i området, med arrangementer som Millionfisken i Salangen hvor heldige (og dyktige) fiskere kan vinne premier for en million kroner og nyte musikk og feststemning på kveldstid.