150Kroner.no

leiebil tromsø

Leiebil Tromsø – tips, inspirasjon og reisemål

Tromsø, Nordens Paris, er et yndet reisemål for mange. Ikke bare byr byen på spennende attraksjoner og spektakulær natur, den er også et ypperlig utgangspunkt for videre utforsking av Nord-Norge!

Innholdsfortegnelse

Bilutleie Tromsø

Det er en rekke store tilbydere av leiebil i Tromsø. Disse er primært lokalisert i to områder: Tromsø Sentrum og Tromsø Lufthavn. Bilene er altså lett tilgjengelige for deg som kommer reisende, uansett om du kommer med fly, båt eller buss! 

I byen finner du alle de store tilbyderne av leiebil: Hertz, Avis, Budget, Europcar, Sixt og flere! 

Bruk vår søkefunksjon for å finne den perfekte leiebilen for deg: 

Reisemål fra Tromsø

Senja

Fra Tromsø er det under 3 timer kjøring til Senja avhengig av hvilken vei du kjører. Men husk: Senja er en stor øy, så beregn også tid til kjøring på selve øya. For eksempel er det en times kjøring fra Silsand, hvor Gisundbrua kobler Senja sammen med fastlandet, til Gryllefjord på yttersia av Senja. Fra Botnhamn, hvor ferga fra Brennsholmen på Kvaløya legger til, er det omtrent en og en halv times kjøring til Gryllefjord. Men frykt ikke: Langs veien kan du nyte utsikten og naturen! På tross av at det er noe lengre kjøretid er veien via Kvaløya til Botnhamn å anbefale for reisende som skal til yttersia av Senja og ønsker å oppleve naturen på veien. Her kjører du langs smale veier ytterst langs havet stort sett hele veien. Men vær obs, veiene her kunne vært i langt bedre stand. For flere tips til opplevelser på og rundt Senja, besøk VisitSenja.no 


Lyngen

Til Lyngseidet, i hjertet av fantastiske Lyngen er det knappe to timer kjøring fra Tromsø, om du treffer ferga riktig. Her kan du oppleve Lyngsalpenes majestet og ta inn den råe Nord-Norske naturen. Vintertid er Lyngen et populært reisemål for skikjørere som utfolder seg i fjellene, men også på sommeren byr dette området på store naturopplevelser med høye fjord og dype fjorder. Her har det de siste årene også vokst frem en rekke tilbud til turister – fra overnatting til fiske og verdens nordligste destilleri. 


Tromsø-området

Byens umiddelbare omland byr også på en rekke fantastiske destinasjoner. Her kan vi nevne i fleng: Sommarøy, Grøtfjord, Tromvik, Rebbenesøy, Reinøy, Håja, Vikran, Bentsjord og mange flere. Med Tromsø som base er alle disse bare en kjøretur unna, ypperlig for dagsturer for den naturinteresserte – uansett om det er hav, fjord, fjell eller strand som kaller! 


Videre nordover
 

Tromsø utgjør også et ypperlig utgangspunkt for reiser videre nordover. Alta er bare 5-6 timer unna og forbi lokker resten av Finnmark. 


Sørover

Fra Tromsø kan man også ta turen sørover, mot Hålogaland, Vesterålen, Senja og Nordland. Hvorfor ikke ta en langtur og utforsk Kvaløya, Senja og Harstad på din vei langs kysten mot Vesterålen og Lofoten?